04.09.2024

Проєкт "Образи мужніх": віртуальне дзеркало доповненої реальності (ARM)

Національний музей "Чорнобиль" у співпраці з ГО eMuseum представляє інноваційний проєкт "Образи мужніх" (за підтримки Українського культурного фонду). Він занурює відвідувачів у історію за допомогою сучасних технологій доповненої реальності (ARM). Це перший в Україні музейний продукт такого рівня, який поєднує у собі минуле та майбутнє, історію та сучасність, реальність та віртуальність.

Проєкт "Образи мужніх" пропонує відвідувачам музею унікальну можливість використати віртуальне дзеркало для "примірки" костюмів ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Ці костюми створені на основі реальних експонатів та фото з фондової колекції музею. Завдяки доповненій реальності, кожен відвідувач може побачити себе у ролі одного з тих героїв, що боролися з наслідками найстрашнішої техногенної катастрофи ХХ століття.

Наш проєкт не просто новий музейний інтерактив. Він  має особливе значення в умовах сучасної війни, коли Україна знову змушена захищати свою незалежність. Ліквідатори Чорнобильської катастрофи також були воїнами, що боролися з невидимим ворогом – радіацією, рятуючи мільйони життів не тільки в Україні, а й по всьому світу. 

 

Радянська влада намагалася приховати справжні масштаби аварії на ЧАЕС, замовчуючи реальні наслідки катастрофи. Завдяки проєкту "Образи мужніх" ми можемо пролити світло на ці події, показати важливість трагедії та подвигу ліквідаторів, а також нагадати про необхідність вшанування їхньої пам’яті та привернути увагу до сучасних проблем, з якими стикаються ці герої.

Музейний проєкт "Образи мужніх" – це важливий крок у збереженні історії та підтримці тих, хто ціною свого життя та здоров'я зупинив катастрофу, яка могла б знищити цілий континент. Запрошуємо вас до музею, щоб побачити нову експозицію та відчути зв’язок з героїчним минулим нашої країни.

Відвідувачі зможуть познайомитися з проєктом вже 10 вересня о 14.00 на спеціальній презентації, яка відбудеться у Музеї. Приходьте, щоб на власні очі побачити, як технології можуть допомогти зберегти пам'ять про найважливіші моменти нашої історії.

 

Реєстрація за посиланням: 

https://forms.gle/AhoV6QVwGijLHBwRA

 

# ЗапідтримкиУКФ

Ще новини

  • Про результати першого етапу Мистецького конкурсу

    Про результати першого етапу Мистецького конкурсу

    12.09.2024

    Про результати першого етапу Мистецького конкурсу

    Читати далі

  • Віртуальне дзеркало доповненої реальності (ARM) "Образи мужніх"

    Віртуальне дзеркало доповненої реальності (ARM) "Образи мужніх"

    10.09.2024

    Презентовано інноваційний музейний продукт – віртуальне дзеркало доповненої реальності (ARM) "Образи мужніх"

    Читати далі

  • Перше засідання Конкурсної комісії з розгляду та оцінки конкурсних проєктів

    Перше засідання Конкурсної комісії з розгляду та оцінки конкурсних проєктів

    03.09.2024

    03 вересня 2024 року відбулося перше засідання Конкурсної комісії

    Читати далі

  • Відкриття виставки до Міжнародного дня дій проти ядерних випробувань

    Відкриття виставки до Міжнародного дня дій проти ядерних випробувань

    29.08.2024

    Відкриття тимчасової виставки до Міжнародного дня дій проти ядерних випробувань

    Читати далі